Aralık 19, 2005

Mavilim

Çok entresan bir ceket değil bu ama tam 2 kez nerdeyse bitirip söktüm ve inat ettim tamamlamaya. Tamamlayınca da paylaşmak istedim sizlerle.Bu arada bir ders çıkardım kendime, yapacağım işi tasarlamadan malzeme almayacağım, hele ucuz bulup da birşey yaparım diye asla.Ceketi 2 farklı ipliği birleştirerek 6 numara şişle işledim. Tek özelliği beden yan taraftan başlanarak örülüyor. Bu tarz daha kolay gibi geldi bana. Fakat herhangi bir hatada bir dolu ilmeği sökmek zorunda kalıyorsun, bu kötü oluyor. Kalın bir yün ve kalın şişle çabuk bitiyor aslında. İsteyen arkadaşlara sayıları verebilirim. Düz bir örgü, yaka haroşa olarak çalıştım.Oh be nihayet bu dertten kurtuldummm.Geçmiş olsuna beklerim arkadaşlar.

Aralık 16, 2005

Örgü Çantalar

Kategori: Örgü Yapmayı düşündüğüm ama hep ertelediğim çanta örneklerini nette görünce sizinle paylaşmayı istedim. Aslında kalın, kaba, tüylü ipliklerle çok kısa sürede elde edilebilecek, yok dediğine değmeyecek bir model. Hadi arkadaşlar hafta sonunda yapmaya ne dersiniz?

Aralık 14, 2005

Tülin

Örgü Tığ işi ile yaptığım bir şase. İki renk iplikle motifler oluşturup birbirine ekleyerek tamamlanıyor. Tığ işi bilenler için oldukça basit bir model.Farklı yerlerde de kullanılabilir. Şu an şase pek fonksiyonel değil, bunu yaptığımda fazlaca kullanılıyordu, şimdi sandık bekliyor. Motiflerin yuvarlar oluşu bana, Ayın çevresinde oluşan dairesel hale'yi hatırlattığı için adı Tülin oldu.