Ocak 26, 2006

İmren

Kategori: Örgü Kış mevsimindeyiz diye herhalde yün işleri ağır basıyor. Fazla kullanamama rağmen Sevgili Nagihan'ın bloğunda çok güzel tarif ettiği bu bereyi ördüm. Aslında tatilde aynı örneği görmüş ve zamansızlıktan çıkaramamıştım ve tabiki aklım takılıp kaldı. Sonra demek kısmetmiş Nagihan'da görünce çocuklar gibi sevindim ve hafta sonu yaptım. Burdan teşekkür ediyorum kendisine. Bereye isim bulma konusunda fazla düşünmedim, imrenerek ördüğüm için İmren koydum adını.Arkadaşlar bu soğuk kış günlerinde mutaka bir tane örün çünkü farklı duruyor.

Ocak 24, 2006

Balgın

Kategori: Örgü

Yukarıda görünen Bebek Battaniyesi Afgan tekniği ile yapılmış, şeritler halinde işlenerek birleştirilmiştir.Pempeciğimin torunu Beyza için.Bizim ailede kız çocuğu sayısı çok az olduğu için kızların ayrı bir ağırlığı ve sevgisi vardır.Annesi sabırla çorap mili ile işlemiş ve harika bir battaniye çıkmış ortaya. Bu tekniği ben daha önce paylaştığım çocuk ceketinde yapmıştım, bir de yelek işledim (yakında onu da fotoğraflayacağım), biraz uğraştırıyor ama hoş şeyler çıkıyor ortaya. Becerebilirsem bu tekniği etap etap fotoğraflayıp paylaşacağım. Yukarıdaki örtü bal peteği gibi gözüktüğü için, Bal'a doymuş, Çok tatlı, bal gibi anlamına gelen BALGIN adını yakıştırdım. Umarım bebek bekleyen arkadaşlar bu örnekten faydalanırlar.

Ocak 18, 2006

Kokoş Çetik:)

Kategori: Örgü

Yukarda siyah olan pul ekleyerek işlenen bir Çetik (Serra böyle diyordu). Çok şık ama gereksiz bir emek geldi bana. Arkadaşım pazar'dan almış ben de fotoğrafladım. İki şişle örülmüş. Altta görülenler ise bana daha önce hediye edilen Çetikler. Tabi sönük kaldılar siyahın yanında. Siz nedersiniz arkadaşlar, pulla örmek istermiydiniz. İsterseniz yukarıdaki bir fikir verecektir umarım.

Ocak 05, 2006

Ervin

Kategori: Örgü

Uzun zamandır denemekte olduğum Afgan işini nihayet becerdim.Aslında çok zor değil ama örmesi rahat değil, bir tığın üzerine sığdırıyorsunuz bütün ilmekleri. Ev motiflerini de işlerken oluşturdum, yaprak ve duman motiflerini de iğne ile işledim. Bu ceketi apt.hizmetlisinin çocuğu için yaptım ve ona bayram hediyesi olarak vereceğim. Umarım gerisi gelir, daha çok üretirim. Zaman yetmiyor aslında. Yeni yıl nedeniyle hesapların kapatılması ve 2006 projeksiyonları canımı çıkardı, üstüne üstlük vergi iadesi yazılması falan artık gözlerimde yıldızlar parıldamaya başladı. Birkaç gündür bu nedenle blogları da gezemiyorum. Ceketin ismi Tecrübe, sınama ve deneme anlamına gelen ERVİN oldu, çünkü bu benim Afgan işinde ilk denememdi. Umarım beğenirsiniz.

Ocak 02, 2006

KUŞAD

<>Kategori: Örgü

Yeni yıl nedeniyle bütün vitrinler kırmızı ağırlıklı idi, ben de kırmızı yünle bir kaşkol ördüm kendime ve tam yılbaşına yetiştirdim.Yukardaki gibi birşey çıktı ortaya. İki ilmek kesip, 1 ilmek artırıyorsunuz. Her iki tarafıda aynı şekilde örülüyor. Saçak yerine saçak boyu kadar zincir çekerek tekrar geriye dönerek zincirin üzerine batarak kurtçuklar yaptım. Fotoğrafını herzamanki gibi iyi çekemedim:( Yeni bir yıla girerken ilk defa kullandığım için,açılış, açma anlamına gelen KUŞAD adını koydum. Tekrar hepinize çok dolu dolu bir yıl diliyorum.